Σχετικά

Αυτή είναι η επίσημη ιστοσελίδα του σχολείου μας, 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Μεσολογγίου. Η ιστοσελίδα αυτή φιλοξενείται στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ), και αξιοποιεί τις υπηρεσίες που παρέχονται. 

Η ιστοσελίδα μας ανήκει στις δυναμικές ιστοσελίδες, δηλαδή το περιεχόμενό της, αποθηκεύεται και αντλείται δυναμικά από μία ή περισσότερες βάσεις δεδομένων (π.χ. MySQL), ενώ διαθέτει εκτός από το frontend (user interface) και το backend (administration area), μέσω του οποίου γίνεται εύκολα η διαχείριση του περιεχομένου της ιστοσελίδας.

Η web εφαρμογή μπορεί να χαρακτηριστεί ως CMS (content managment system), δηλαδή σύστημα διαχείρισης περιεχομένου. Ο όρος αναφέρεται στις εφαρμογές που επιτρέπουν στον χρήστη να διαχειρίζεται το δικτυακό του περιεχόμενο, όπως κείμενα, εικόνες, πίνακες, πολυμέσα, με εύκολο τρόπο, συνήθως παρόμοιο με αυτόν της χρήσης ενός κειμενογράφου. 

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα δημιουργήθηκε για να ενημερώνεται η σχολική κοινότητα για διάφορα θέματα, δραστηριότητες και γενικά για τα δρώμενα της σχολικής ζωή. Παράλληλα, εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς αλλά και άλλοι πολίτες, μπορούν να ενημερωθούν για τις δράσεις του σχολείου, τα προγράμματα που υλοποιεί, τις ιδέες και την φιλοσοφία των καθηγητών, τις απόψεις και τις ενέργειες των μαθητών. Επίσης, όλο το υλικό που από χρόνια είχε συγκεντρωθεί, από την υλοποίηση προγραμμάτων και δράσεων, θέλαμε να σας το παρουσιάσουμε. Γιατί, πιστεύουμε ότι η επαγγελματική εκπαίδευση, δεν είναι τελικά το αποπαίδι της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και πρέπει να στηριχθεί, όπως γίνεται σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ιστοσελίδα,  αποτελεί το ψηφιακό βήμα του σχολείου μας. 

Παράλληλα, η ιδέα μας ήταν να συμμετέχουν ενεργά τόσο οι καθηγητές, αλλά και οι μαθητές στην κατασκευή της ιστοσελίδας, να καταθέτουν ιδέες, προτάσεις, δημιουργικές παρεμβάσεις, έτσι ώστε το ψηφιακό αυτό βήμα να αποτελέσει κίνητρο για παρουσίαση εργασιών, ιδεών, φύλλων εργασίας και ποικίλου υλικού.

Η σελίδα περιέχει το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου σε δυναμική μορφή. Εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς μπορούν ανά πάσα στιγμή να πληροφορηθούν τις αλλαγές του προγράμματος και το καθημερινό ωράριο των εκπαιδευτικών. Το πρόγραμμα, παρουσιάζεται ανά τμήμα, αίθουσα και εκπαιδευτικό. Μπορείτε να το εκτυπώσετε και να το αποθηκεύσετε ως αρχείο.

Διασκεδάστε χρησιμοποιώντας το ραδιόφωνο και ενημερωθείτε από τις RSS επιλογές και τα Widgets.

Μπορείτε να πλοηγηθείτε στην σελίδα μας, πατώντας στο οριζόντιο μενού και στα υπομενού. Όταν επιλέγετε το μενού Σχολείο και Τομείς, εμφανίζεται στο πλαϊνό αριστερό μέρος της σελίδας, δεύτερο μενού. Επίσης, στην Κατηγορία Επαγγελματικά δικαιώματα των Τομέων εμφανίζονται εναλλασσόμενες φωτογραφίες, από τους Τομείς.

Ευχαριστούμε.

Καλή πλοήγηση.

 

fbtwturs